Influencers col·laboradors

Coneix els teus mentors: els millors creadors de continguts audiovisuals en català

Durant tot el termini creatiu, estaràs acompanyat d’autèntics professionals. Ells i elles són creadors de continguts en directe i en català a través de les plataformes de live streaming més grans del món: Twitch, YouTube, TikTok…

Durant aquest període creatiu, s’acompliran diverses activitats a càrrec seu per acompanyar els equips, com píndoles explicatives sobre com crear contingut, tutorials o connexions en directe. Amb aquestes eines i l’ajuda del professorat, haureu d’anar planificant, creant i gravant el vostre directe.


Qui seran els meus mentors?


LAIA GUFOLOVE
Streamer de videojocs

Soc la Laia, Gufolove a les xarxes, una noia de 28 anys,  aficionada als videojocs des de petita.

Fa més de dos anys vaig començar fent directes, ja que a causa de la situació del moment vaig tenir l’oportunitat d’entretenir als altres, com altres m’havien entretingut a mi. En el cas del meu canal, per exemple, ens passem videojocs, ara ja la majoria recomanats pels espectadors. 

Dos anys després, segueixo a Twitch transmetent i compartint la passió pels videojocs, sempre entre riures i bon humor!

GAL·LA MARTÍ
Lifestyle

Soc Gal·la Martí i des de ben menuda m’ha agradat posar-me davant d’una càmera. Després d’endinsar-me en el món de les xarxes des de ja fa anys, he descobert que la comunicació m’apassiona, passar temps fent vídeos és la meua nova afició.

Soc filòloga catalana i crec que és un àmbit que lliga genial amb la comunicació.

Utilitze les xarxes per expressar-me: com si fora el meu diari secret. Parle d’absolutament qualsevol tema que se m’ocorre o que trobe important: actualitat, xafardejos, joves, literatura, humor... Sempre tenint en compte a quin públic vull arribar.

NORMAN LÓPEZ
Streamer de simracing, gaming i esports, entre d’altres

LopezNorman44 (Norman López) és l'streamer i creador de contingut a Twitch amb més seguidors en català, on té gairebé 10.000 "sagales i sagals". Als seus directes parla i juga a diferents videojocs, sobretot relacionats amb el món del simracing. Els sagals (així anomena als seus seguidors) són una comunitat molt forta i participativa, que fan dels seus directes d'allò més entretinguts. També molt present a Youtube, on més enllà de veure els millors moments dels directes, publica VLOGS d'allà on va (circuits, viatges, correfocs i festes...) com també a TikTok, on compta amb 17.000 seguidores i seguidors. És creador de contingut i comunicador a temps complet. Té una productora anomenada GediMedia, que produeix programes de televisió i ràdio.

ELIA PERIWINKLE
Actriu de doblatge i streamer

Ei! Soc l’Elia Periwinkle. Soc actriu de doblatge i estic estudiant realització de projectes audiovisuals i espectacles. També m’agrada molt cantar i soc friki de MOLTES coses. Com per exemple del món de l’anime i les pel·lícules de Disney. Fa temps que, fent un mix d’aquestes coses, faig covers a YouTube. Algunes d’elles traduït al català cançons que mai s’han doblat a la nostra llengua. De tant en tant, també faig vlogs, ASMR i directes a Twitch. En resum, m’agrada compartir els meus gustos i parlar de coses que m’agraden.

SIMMER VALENCIANA
Streamer de videojocs

Creadora de contingut de videojocs a Twitch, Youtube i TikTok des del 2019. De pila, Susa i nascuda a Benicarló. Em defineixo com una cabuda, feminista, activista per la llengua i políticament incorrecta. He participat en diferents programes de ràdio, pòdcast, televisió i revistes de Catalunya i País Valencià on parlo de videojocs i hem desenvolupat iniciatives educatives i feministes com Educraft i XboxEnFemení amb el suport de la Generalitat Valenciana, impartint formació sobre plataformes de streaming, xarrades a les escoles del PV i fent ponències en esdeveniments de videojocs. Col·laboradora puntual de la revista 3Dnassos, part de la tècnica de GamingCat, a la gestió de XboxersCatalans i SimsAddictes, membre de l’Executiva de Plataforma per la llengua i de la Comissió de Videojocs, col·laboro amb FemDev i Women in games, presento LoPixTech i presento la secció de videojocs de la televisió pública Betevé.

RACÓ DEL MANGA
Manga, anime i cultura japonesa

El Racó del Manga, és pòdcast setmanal, on es parla de manga, anime, i cultura japonesa, exclusivament en català, i durant una hora. Amb gairebé 200 programes, és un orgull per nosaltres poder dir que portem més de tres anys de projecte i estem a totes les plataformes de podcasting: Ivoox, Apple Podcast, Spotify, Amazon Music i Google Podcast. El Racó del Manga té 2 OBJECTIUS: Mantenir, sobretot en les generacions més joves, la comunitat de fans catalana del manga i la cultura japonesa, creant i recuperant un espai d’entreteniment per a aquest tipus de públic. Promocionar el doblatge de l’anime en català, passat i present, per a recuperar l’esplendor dels anys 2000 i d’aquesta manera, que es tornin a doblar tantes sèries d’anime com a l’època del Canal 3xl, ja sigui en l’àmbit de la televisió pública, o a les plataformes de streaming. Amb el nostre recent paper com a assessors d'anime de TV3, ja estem començant a complir aquest 2n objectiu.

BERTI
Temes d'actualitat

Creo contingut d'humor per diferents xarxes socials. M'encanta el llenguatge de les xarxes i és per això que ho provo tot. El format és variat, faig videoblogs, gags d'humor, trends, reportatges, pòdcast, etc. El que més m'agrada de tot això és la llibertat que et dona la xarxa, poder generar el guió que tu vulguis, donar-li el to que tu vulguis i ensenyar-ho a qui vulguis. Per a mi les xarxes també és un terreny d'aprenentatge, on cada cosa que facis t'ajuda a la teua formació i inclús promoció.

DEVID
Streamer de videojocs

Soc en David, un gran aficionat de l'audiovisual. Desenvolupador de pàgines web i aplicacions de mòbil, em trobareu a les xarxes parlant sobre videojocs, sèries i pel·lícules. Faig directes a Twitch i vlogs a Youtube. Impulsor de les comunitats gaming.cat, Youtubers Catalans i Streamers Catalans, creador del pòdcast sobre videojocs "5 minuts més" i cofundador de creadors.tv.

ALBERT ROIG
Humor
Soc l’Albert Roig, actor i creador de contingut en català. Vaig començar amb la creació de contingut el març de 2020, sobretot a tiktok, arran de la pandèmia i dos anys després continuo fent-ne també a Instagram. El que faig sobretot és humor en català, d’aquí va sortir el llibre “Humor amb bigoti.cat” i, darrerament també faig filtres de tiktok. A més, participo en projectes de la Fundació .cat i faig standup. Els meus vídeos normalment giren entorn de personatges, acudits, paraules curioses en català o vídeos de “Plats Bruts”, que són el que més m’agrada. Crec que les xarxes poden ser un bon lloc on expressar-se i divertir-se.
Segueix l’evolució del concurs:
Organitza:
Amb el suport de:

[Web creada per Duma Interactiva]