Coneix les bases del concurs

Tens potencial creatiu i t’agradaria participar en els processos de la creació audiovisual dels streams? Et desenvolupes bé davant la càmera i vols fer-ho en català?

Si creus que sí, t’estaràs preguntant com pots convertir-te en creador de continguts audiovisuals. Participar a AMIC-Directes és un gran primer pas, a més, té premi!
 

Qui pot participar?

Hi poden participar joves en grups d’entre 3 i 5 persones de tots els territoris de parla catalana, des de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM).

Ets professor?

Vols introduir les noves tecnologies i les xarxes socials a l'aula? AMIC-Directes és un concurs on els alumnes poden experimentar amb la creació de continguts en català de manera segura amb l'ajuda de professionals en aquest sector. D'aquesta manera, fomentem el català en les plataformes digitals que estan presents diàriament en la vida dels joves.

Ajudem al professorat a través de píndoles d'aprenentatge on creadors de contingut ensenyaran als alumnes tot el que cal saber per a fer directes. A més, comptem amb un equip dissenyat per a acompanyar a l’equip docent durant el concurs, una secció de Preguntes Freqüents i un email de consulta: info@amicdirectes.cat

AMIC-Directes es desenvolupa a la xarxa a través del web www.amicdirectes.cat, on cal registrar-se per a poder participar. La forma de participació és en grup de tres fins a cinc persones que poden ser de diferents classes i instituts. La categoria es podrà modificar en l’apartat de registre de l’usuari fins que es tanquin les inscripcions.

Els inscrits aprendran gràcies a píndoles a crear continguts originals i ben executats. Mentre els recursos d’aprenentatge es proveeixin, els grups d’alumnes crearan un contingut en format audiovisual i enregistrat en directe sobre una de les dues categories disponibles: e-sports i actualitat.

  • Dins la categoria e-sports es podran locutar retransmissions, comentar partits, parlar sobre novetats en el sector i també s’hi engloben els tradicionals de tota mena, des de futbol fins a hoquei, entre d’altres. Totes les idees són benvingudes!
  • A part, existeix la categoria d’actualitat, on es deixa la porta oberta a la resta de temes d'interès dels alumnes, menys política. En aquesta temàtica tan àmplia poden realitzar entrevistes, debats, tertúlies, concursos… Si és innovador, volem veure-ho!

Posteriorment, publicaran el codi iframe d’aquest a la web del concurs registrant-se i anant a l’apartat Publica el teu directe, en el qual es compartirà el contingut públicament, un cop l’organització hagi revisat que compleix els requisits i el validi. A més, dins l’apartat de recursos a la nostra web podràs recuperar els materials i utilitzar-los per aprendre a crear el directe.

AVÍS MOLT IMPORTANT: recordeu que després d'enregistrar el directe l'heu de destacar al vostre canal de Twitch a través del "Panell de control - Contingut i Estudi de Vídeo" i adjudicar-li una o més categories, perquè aquest no es perdi (abans d'iniciar la gravació cal tenir activada l'opció "guardar emissions anteriors"). A més, un cop destacat l'heu de descarregar de la plataforma per guardar així una còpia de seguretat i enviar-nos el directe a través de WeTransfer al correu info@amicdirectes.cat

Quins són els requisits del directe?

Perquè la gravació del directe sigui admesa, s’han de complir els següents requisits:

  • El directe ha de ser 100% en català.
  • La duració és de mínim 15 minuts i màxim 25 minuts.
  • Almenys un dels alumnes ha de participar en el vídeo com a presentador.
  • L’enregistrament ha de ser en directe en una emissió a través de la plataforma Twitch.
  • No pot haver-hi postproducció, és a dir, una edició o modificació del contingut posterior a l’enregistrament. Tot i que, durant el directe, es poden incloure canvis de càmera, cartells, cairons, etc.

Com es desenvoluparà el concurs?

Es divideix en tres etapes:

  1. Termini d’inscripcions: El període d’inscripcions comença el 18 de setembre i es tanca el 4 de desembre de 2023. Per inscriure’s, cal registrar-se a la web www.amicdirectes.cat.
  2. Termini creatiu: A partir del 16 d’octubre fins al 4 de desembre s'obrirà el termini creatiu. Durant aquest període, es realitzaran diverses activitats a càrrec de professionals del sector per acompanyar els grups, com píndoles explicatives sobre com crear contingut, tutorials o connexions en directe. Amb aquestes eines i l’ajuda del professorat, els participants han d’anar planificant, creant i gravant el seu directe. Finalitzat el termini creatiu, els grups trametran els vídeos i el jurat d’AMIC-Directes iniciarà l'avaluació per tal d’escollir els finalistes del concurs en cada categoria, que publicarem a la web i a les nostres xarxes socials durant la segona quinzena de desembre.
  3. Fase final: Entre els finalistes s'escolliran tres guanyadors de cada categoria i un professor/a, als quals se'ls farà el lliurament de premis durant febrer de 2024.

Quins són els premis?

Podràs consultar els premis de l’edició a l’apartat Premis.

Avís: La suma total dels premis és a repartir entre els integrants de cada grup i cal destinar els diners a la compra de material escolar i audiovisual en les botigues indicades.

El jurat del concurs té un seguit de criteris, entre els quals valora l’adequació del tema a la categoria escollida, la coherència, l’ús correcte del català, l’organització de l’equip, el guió, la producció (l'ús de la il·luminació, ambientació i creació d’un espai o background, qualitat de la gravació quant a enquadrament i enfocament), entre d'altres. A més, cal tenir en compte els criteris subjectius de cada membre del jurat, els quals han valorat l'originalitat, l'interès i el ritme del directe. El jurat d’acord amb els criteris de les bases pot considerar en la seva valoració que alguna categoria premiada quedi deserta.

L’organització d’AMIC-Directes es reserva el dret d’admissió dels vídeos, abans de compartir els directes seran validats per la seva publicació.

Aquests directes estan subjectes a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

Comptes en plataformes digitals: Twitch

El concurs requereix l’ús de Twitch per penjar el contingut i aprendre a crear-lo. Aquesta plataforma possibilita la creació d’un compte a majors de 13 anys amb supervisió de mare, pare o tutor legal fins complir els 18. Consultar condicions a la seva web: https://www.twitch.tv/p/es-es/legal/terms-of-service/

Acceptació

La participació en aquest concurs suposa l’acceptació i el compromís de compliment d’aquestes bases. L’organització es reserva el dret de modificar les bases com consideri oportú.

Drets d’imatge

Els drets d'imatge es cedeixen directament a les plataformes de streaming prèviament mencionades. Per participar en el concurs, només és necessari acceptar l'Avís Legal del formulari de registre.

Organitza:
Amb el suport de:
         

[Web creada per Duma Interactiva]