Què és AMIC-Directes? AMIC-Directes és el concurs de joves creadors de contingut audiovisual en català que dona l’oportunitat als alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà d'experimentar amb la creació de continguts de manera segura amb l'ajuda de professionals del live streaming en la nostra llengua.  

Es tracta d’una iniciativa on cooperem amb l’objectiu de fomentar el català en les plataformes digitals. Per això, des d’AMIC-Directes proposem aquest repte creatiu, que tindrà dues categories de participació: actualitat i e-sports. Escollida la categoria, consistirà a crear un contingut audiovisual en equip a través de Twitch, haurà de tenir una durada mínima de 15 minuts i màxima de 25 minuts i ser 100% en català. 

Com més original i creatiu sigui el directe, més possibilitats de guanyar!Organitza AMIC, compromís amb l’educacióSom una associació innovadora, constituïda l’any 1997, al servei dels mitjans de proximitat, temàtics i generalistes. A l’Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), representem a la premsa en paper i digital de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra i la Catalunya del Nord, això suposa més de cinc-centes trenta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita de més d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals.

Com a associació, tenim objectius diversos, entre els quals analitzar les tendències internacionals i els nous camins de futur per als mitjans d’informació, fomentar la llengua catalana de la forma més atractiva pels joves i el seu futur normalitzant l’abast de contingut en català i ajudar al fet que tinguin referents en la seva llengua. També volem promoure accions en favor de la cultura en general, on també s’encabeix la cultura audiovisual.


Impulsem la creació de continguts en català, però per què?
Lluitem per la normalització
del català a les xarxes socials
Volem que cada vegada més joves que saben català, el parlin. Per fer-ho, el català ha de tenir més presència en la creació de continguts audiovisuals de tota mena, entre els quals, els live streams de la temàtica que siguin. Ara mateix, hi ha un buit del català en les plataformes digitals i l’hem de combatre trobant-lo a Internet i normalitzant-lo.
Creiem en el talent jove i
en la importància d’educar-lo
Som conscients que el talent audiovisual dels joves d’avui dia del nostre territori serà el futur de l’audiovisual en català, per això, creem iniciatives i noves oportunitats que els impulsin a formar-se i a seguir els seus somnis. Està en les nostres mans atreure i potenciar el nou talent emergent i que els joves vegin l’oportunitat d’aprofitar-lo.
Posem en valor
la nostra llengua
Fa més de 15 anys que fomentem l’ús de la llengua catalana entre els més joves a través d’altres iniciatives de concurs, com ara el literari ‘AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries’ amb rècords de participació que se superen edició rere edició. AMIC-Directes és un pas més enllà, volem passar del paper a la pantalla, visibilitzar la creació audiovisual en català.Organitza:
Amb el suport de:
      

[Web creada per Duma Interactiva]